כך תמנעו ממכשיר הטלפון שלכם לרגל אחריכם.

הידעתם ש…?
עין מציצה מתוך חור בקירלאחרונה פורסמה תקלת אבטחה חמורה שמאפשרת פריצה לשעונים חכמים ועל ידי כך לדעת בכל רגע נתון את מיקומו של בעליו, כולל חיילים ומיקומי בסיסים צבאיים.
בנוסף לכך אנשי חמס שתלו לאחרונה אפליקציות "תמימות" לכאורה שפיתו את חיילים צה"ל שבגבול עזה להוריד אותן לטלפון הניד ולשלוח מידע רב ערך לאויבינו, כגון – מיקום החיילים, שיחות, תמונות ועוד.
 
אז בואו נבין רגע מה קורה פה ואיך ממזערים את הנזקים הללו לאפס.
כל מכשיר טלפון יכול להפוך ברגע למרגל רב עוצמה שכן הוא מצויד בחיישני מיקום, מצלמה, מקרופון ומהירות וכשאלו נשלטים מרחוק על ידי גורמים עוינים הסכנה היא אדירה.
הטלפון יכול לדווח בזמן אמת על מיקומינו, להקליט את שיחותינו לשלוח צילומי מסך והקלדות שמבוצעות וצילומים שלנו – השד יודע איזה.
 
אז מה עושים?
לבעלי אייפון הסכנה גם קיימת אבל פחות, מאחר ואת כל ההורדות מבצעים מהחנות של אפל שזו חנות סגורה המסננת את רוב האפליקציות המצויות בה ומעבירה אותן בדיקות קפדניות לפני שהן מקבלות אישור להיות בה, אבל קיימים גם מכשירי אפל פרוצים המאפשרים הורדה והתקנה של אפליקציות מעוד מקומות – בעלי אייפון פרוץ – זה לא שווה את הסכנה.
 
לבעלי אנדרואיד – קודם כל לפני שהחלטתם להוריד ולהתקין אפליקציה כלשהי כנסו לפרטים שלה בגוגל פליי ובדקו – כמה הורדות יש לה. מספר הורדות גבוה = פופולריות, מה הדירוג שלה והכי חשוב, קראו כמה חוות דעת.
לא מעט אני נתקל בפרסומות לאפליקציה שנראית מבטיחה מאד אבל בחוות הדעת כתוב ההפך ואני מוותר.
בזמן ההתקנה האפליקציה מבקשת גישה לרכיבי המכשיר. אל תקלו בזה ראש, עברו וחשבו האם אם באמת רוצים שתהיה לאפליקציה גישה למיקום, מצלמה ומקרופון, האם זה נחוץ לפעולתה?
ברור שאפליקציות שמשתמשות בתמונות חייבות גישה למצלמה ואפליקציות ניווט למיקום, לכן דרוש קצת שיקול דעת.
 
לבסוף – התקינו אנטיוירוס מהמוכרים כגון Eset, Macafee או Avast
האנטיוירוסים הללו יסרקו כל אפליקציה לפני התקנתה ובמידה ויש לה שם רע הם יחסמו אותה.
 
אז שלא ירגלו אחרינו.
שחר שמרת

כתיבת תגובה