מתי כדאי לכבות את המחשב?

קיים ויכוח עתיק יומין האם כדאי וצריך לכבות את המחשב, וחשבתי לעשות סדר בעניין.
זכרון המחשב זהו רכיב האוגר נתונים ועובד בצורה מהירה פי כמה מהדיסק הקשיח, ובכל הפעלה של תוכנית מסויימת – נתוניה נלקחים מתוך הדיסק הקשיח אל הזכרון ומשם המחשב מתחיל להפעילה.
הזכרון, בשונה מהדיסק הקשיח חייב להיות מחובר תמידית למקור מתח ונפחו קטן בהרבה, לכן ככל שנפעיל מספר רב יותר של תוכניות, המחשב ילך ויעשה איטי יותר… בנוסף, כשאנו סוגרים תוכנית מסויימת, שאריות ממנה נשארות בזכרון (כי המחשב משער שנרצה לעבוד איתה שוב בקרוב) וכך נפח המקום הזמין בזכרון הולך ומצטמצם…
אז איך זה קשור לכיבוי המחשב? ברגע שאנו מכבים את המחשב, אנו מנתקים אותו ממקור המתח החיוני להפעלת הזכרון ומנקים אותו משאריות לא רצויות.
הבעיה היא שבכל הדלקה של המחשב אנו מעמיסים עליו מתח חשמלי רב, דבר שמקצר את חיי ספק הכוח, ואף את לוח האם…

אז מה בכל זאת?
כל עוד אנו בעבודה שוטפת מול המחשב, במהלך יום עבודה וכד' אין צורך לכבות את המחשב, רק לנעול אותו במידה ואנו לא לידו, אך ברגע שסיימנו לעבוד עליו לטווח ארוך יותר (למשך הלילה, מס' שעות או ימים), עדיף ומומלץ ביותר לכבותו… כך נתחיל את יום העבודה הבא עם מחשב נקי ומהיר יותר…
במידה ומדובר בשרת, או במחשב החייב להיות און ליין 24 ש' (כגון מחשב שמחובר למערכת מצלמות וכד'), מומלץ אחת לתקופה לכבותו באופן יזום ולהדליקו מחדש…
ככל שכיבוי המחשב הופך לבעייתי יותר, נבחר לנו מודל חזק יותר. למשל שרתים נהוג שלא לכבות כלל ולכן הדרישות מהם גבוהות במיוחד…

כתיבת תגובה